13/05/2021

Ο Δημήτρης Πλειώνης από το Α ως το Ω: “Οι ήττες σε πάνε μπροστά και σε δυναμώνουν ενώ οι νίκες σε χαλαρώνουν


Αποκλειστική συνέντευξη με τον Δημήτρη Πλειώνη


Eίναι όπως τον περίμενα! Γοητευτικός, με έντονο ταμπεραμέντο, ανήσυχα δημιουργικός και καθόλου εφησυχασμένος. Όντως, μέχρι να περάσουν κάποια χρόνια , δεν έμεινε ποτέ στο ίδιο μέρος και προσπαθούσε να εξελίξει τον εαυτό του στο επάγγελμα του -στην αρχή είχε επιλέξει άλλο- που αποφάσισε να κάνει στη ζωή του, αυτό του ηθοποιού. Σαν τον περιπλανώμενο Οδυσσέα…

(πηγή: cosmopoliti.com)

Ο ταλαντούχος και με ωραία εξωτερική εμφάνιση Δημήτρης Πλειώνης, τελείωσε το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα τη σχολή ΤΕΦΑΑ, όπου ήρθε 4ος Βαλκανιονίκης στο αγώνισμα 110 μέτρων με εμπόδια το 1997 και Πρωταθλητής Ελλάδος στίβου στο αγώνισμα του δεκάθλου και του δρόμου των 110 μέτρων με εμπόδια.

Στη συνέχεια, όμως, δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα αυτό και γράφτηκε και τελείωσε, φυσικά, τη δραματική σχολή ”Εμπρός” με μέντορα του τον Τάσο Μπαντή.

Εδώ και χρόνια, έχει δημιουργήσει τη δική του ομάδα με την ονομασία ΤΟΠΙ, όπου κάνει θέατρο για παιδιά και σκηνοθετεί. Εργάστηκε, βέβαια, σε νεαρή ηλικία κοντά στον Θωμά Μοσχόπουλο μετρ του παιδικού θεάτρου και δίπλα στον Δημήτρη Σεϊτάνη και από αυτούς πήρε το πρώτο του βάπτισμα και την αφορμή να ασχοληθεί με το παιδικό θέατρο.

Εν τω μεταξύ, μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο έφυγε για ένα χρόνο στη Φιλανδία για να σπουδάσει Sport management, αλλά ένας φίλος του προηγουμένως του είχε δώσει μία πρόσκληση για να δει το έργο” Χάρολντ και Μοντ ”, το οποίο του έκανε τέτοια εντύπωση και καρφώθηκε στο μυαλό του επί ένα χρόνο, ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό, και δεν μπορούσε να το ξεχάσει, για αυτό όταν γύρισε στην Ελλάδα πήγε και γράφτηκε στη δραματική σχολή για να γίνει ηθοποιός. Αυτή η χρονική παρένθεση προηγείται της προηγούμενης.

Παρόλα αυτά, ο μακρύς δρόμος του για την Ιθάκη δεν τελείωσε με το πέρας της σχολής. Έφυγε στην Αμερική για να σπουδάσει σκηνοθεσία για την οποία δηλώνει ότι είναι η μεγάλη του αγάπη. Ο πολυδιάστατος και άκρως δημιουργικός Δημήτρης Πλειώνης, έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό, ιδίως στο θέατρο, που περιλαμβάνει έργα από όλο το φάσμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Έχει παίξει, επίσης, σε ταινίες μεγάλου και σε μία μικρού μήκους και σε αρκετά σίριαλ. Θέλει, όμως, και επιζητεί να κάνει αυτό που του αρέσει και επιθυμεί στη ζωή του, όχι μόνο την προσωπική, αλλά προπάντων στην επαγγελματική, χωρίς να λογαριάζει κανένα ρίσκο, απρόοπτα και δεν τον ενδιαφέρει ακόμη κι αν φτάσει στο σημείο της πείνας, όπως ο ίδιος ομολογεί… Τον επικροτώ και τον θαυμάζω απόλυτα! Γιατί ο ηθοποιός για να προοδεύει και να επιτελεί το λειτούργημά του σωστά, δεν πρέπει να επαναπαύεται στα εύκολα αλλά να αναμετράται με τις δυσκολίες και εκεί θα φανεί πόσο δυνατός είναι -και εννοώ τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει- όταν βγει αλώβητος και ανίκητος.

Tώρα, όμως, ... στις ” Άγριες μέλισσες” θα υποδυθεί τον επιχειρηματία Άλκη Σαραντόπουλο... και θα βάλει φωτιά στο σπιτικό της Ουρανίτσας και του Κυριάκου Βαμβακά… Ο περιζήτητος μεγαλοεπιχειρηματίας της Λάρισας...

Ο Δημήτρης, θα μπορούσε να εξαργυρώσει την ωραία εξωτερική του εμφάνιση, όπως πολλοί συνάδελφοι του έκαναν με το που βγήκαν κιόλας από τη σχολή, να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και εύκολα να βρίσκει” δουλειές” αλλά δεν το έκανε πότε… Ήθελε -και θέλει- να αναμετριέται με τα λιοντάρια και μπράβο του! Προτιμά τον κόπο και τις δυσκολίες παρά την εύκολη εξαργύρωση. Αναζητεί την ουσία και την προσφορά παρά τις ανούσιες και άνευ λόγου και αιτίας δουλειές.

Τώρα, όμως, που τον επέλεξαν στις hit ” Άγριες μέλισσες” να υποδυθεί τον επιχειρηματία Άλκη Σαραντόπουλο- ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του- θα δείξει και την υποκριτική του δεξιότητα , θα αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα αλλά και θα γοητεύσει τον γυναικείο πληθυσμό! Δυστυχώς, όμως, είναι η πέτρα του σκανδάλου και θα βάλει φωτιά στο σπιτικό της Ουρανίτσας και του Κυριάκου Βαμβακά… Ο περιζήτητος μεγαλοεπιχειρηματίας της Λάρισας στις ”Άγριες μέλισσες” και πολυτάλαντος ηθοποιός Δημήτρης Πλειώνης, από το Α ως το Ω!

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

Αίσωπος φτου & βγαίνω

Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου 2023

και κάθε Κυριακή
11:30π.μ.

Θέατρο Bios
Πειραιώς 84
Γκάζι


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
«Να σου πω μια ιστορία»
του Χόρχε Μπουκάι

Πρεμιέρα 13 Οκτωβρίου 2023

κάθε Παρασκευή & Σάββατο
9:00μ.μ.

κάθε Κυριακή
7:00μ.μ.

Θέατρο Bios
Πειραιώς 84
Γκάζι


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ