Κορωνοϊός - Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά και προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον για αυτά

Η θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια. Καταρχήν για τα έργα που επιλέγει να παρουσιάσει στα παιδιά, όπως τις ιστορίες του Μπουκάι Ο Τρομερός Εχθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας και του Τζ. Ροντάρι Παραμύθια για να σπάτε κέφι. Ο Δημήτρης Πλειώνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας, γράφει σήμερα για την ανάγκη να βγουν οι άνθρωποι του θεάτρου από την πανδημία, δίχως φόβο, σχεδιάζοντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.

14/05/2020

Γράφει ο Δημήτρης Πλειώνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης, θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

"Η θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ ξεκίνησε από το 2013 να κάνει θέατρο κυρίως για παιδιά. Στόχος μας ήταν να έρθει το παιδί κοντά στο θεατρική εμπειρία μέσω της διάδρασης, του χιούμορ, αλλά και των διαφορετικών κειμένων σε σχέση με τα τετριμμένα. Η βάση μας είναι η Αθήνα και το θέατρο studio Μαυρομιχάλη, όμως ταξιδεύουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως σε ακριτικά μέρη, όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για το θέατρο για τα παιδιά.

Αυτό το Μάιο είχαμε κλείσει να παίξουμε στην Κάρπαθο, στους Αντιπαξούς, στην Νίσηρο, στην Κάσο και σε άλλα μέρη, όπως προσπαθούμε και κάθε χρονιά να είμαστε κοντά σε τέτοιες περιοχές.

Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και έτσι αναβάλαμε τις δράσεις μας, αλλά δεν ακυρώνουμε τα σχέδια μας ! 

Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να ψάχνουμε νέους τρόπους, νέες ιδέες σχετικά με το θέατρο για τα παιδιά και δε σταματάμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο. 

Ήδη η ομάδα ΤΟΠΙ σχεδιάζει μια σειρά από δράσεις ψηφιακού πολιτισμού σε σχέση με τα παιδιά για την επόμενη χρονιά. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στο κοινό μας και να προσφέρουμε στα παιδιά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκπαιδευτικές δραστηριότητες με βάση το θέατρο και την ψυχαγωγία.

Η πανδημία και οι μέρες που μείναμε μέσα υπήρξε μια αφορμή για να αναπτύξουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης απέναντι στους ανθρώπους που μας έχουν περισσότερο ανάγκη ! Να σκεφτούμε περισσότερο για ζητήματα όπως το περιβάλλον και οι ανάγκες του, αλλά και τις δυσκολίες που περνούν οι μετανάστες στη χώρα μας, ειδικότερα αυτήν την περίοδο.

Υπερασπιζόμαστε τις ατομικές ελευθερίες μας, λέμε όχι στο φόβο και στην τρομολαγνεία, διεκδικούμε την ισότητα, υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους και κυρίως τα παιδιά και προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον."

(συνέντευξη του Δημήτρη Πλειώνη στο blog "ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΟΝΕΙΣ" )

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

Αίσωπος φτου & βγαίνω

Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου 2023

και κάθε Κυριακή
11:30π.μ.

Θέατρο Bios
Πειραιώς 84
Γκάζι


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
«Να σου πω μια ιστορία»
του Χόρχε Μπουκάι

Πρεμιέρα 13 Οκτωβρίου 2023

κάθε Παρασκευή & Σάββατο
9:00μ.μ.

κάθε Κυριακή
7:00μ.μ.

Θέατρο Bios
Πειραιώς 84
Γκάζι


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ