Ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύουν σε μια διαδραστική παράσταση.

01/09/2016

Κριτικές

"... μια δουλειά που σέβεται απολύτως το κοινό της ..." TO BHMA
"... μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη παιδική παράσταση ..." deBόp
"... δε θα μπορούσαμε να απολαύσουμε περισσότερο το θέαμα που μας προσέφερε η θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ ..." elamazi.gr

3ο Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Παράστασης για την Χρόνια 2014-15

Ένας βασιλιάς που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, ένας ήρωας με μαγευτική φωνή που ταξιδεύει στα έγκατα της γης, ένας εφευρέτης που ονειρεύεται να πετάξει, και πολλοί άλλοι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας συναντιούνται, για δεύτερη χρονιά, στην ευφάνταστη παράσταση της βραβευμένης ομάδας ΤΟΠΙ, “Παίζοντας με τους μύθους”.

Η παράσταση που έχει παιχθεί ήδη σε 200 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα! Συνδυάζοντας παιχνιδιάρικα σε μια πρωτότυπη παράσταση Μύθους του Αισώπου, τέσσερις ηθοποιοί ζωντανεύουν ιστορίες που μιλούν για αυτά που δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε στα παιδιά: απληστία, αλαζονεία, εγωισμός, εξαπάτηση.

Για τρίτη χρονιά η βραβευμένη ομάδα ΤΟΠΙ παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση που ενεργοποιεί την φαντασία των παιδιών!

Οι μύθοι "Ο Βασιλιάς Μίδας", "Ορφέας και Ευριδίκη", "Ηχώ και Νάρκισσος", "Δαίδαλος και Ίκαρος", ζωντανεύουν διαδραστικά σε μια παράσταση που στοχεύει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών, τα διασκεδάζει και τα ταξιδεύει, με ευρηματικά μέσα, σε έναν φανταστικό κόσμο.

Παίζοντας με τους Μύθους: Ο Βασιλιάς Μίδας

Μια παράσταση διαδραστική, φτιαγμένη με πολύ αγάπη, κέφι και χιούμορ, για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Η παράσταση, βασισμένη σε τέσσερις αρχαιοελληνικούς μύθους, έχει ως βασικό στόχο να περάσει μηνύματα με πολύ χιούμορ και με καθόλου ηθικοπλαστική διάθεση.

Παίζοντας με τους Μύθους: Ορφέας και Ευρυδίκη

Μέσα από τις ιστορίες του έλληνα μυθοποιού, η παράσταση προσκαλεί τα παιδιά να εμπλακούν στη δράση ακονίζοντας τη φαντασία και αξιοποιώντας τα δικά τους ταλέντα, η συγκεκριμένη παράσταση δεν αποτελεί μια τυπική, αλλά μια ουσιαστική πρόταση προς τους γονείς, αλλά και τους δασκάλους, καθώς το «ΤΟΠΙ» επισκέπτεται και σχολεία.

Παίζοντας με τους Μύθους: Ηχώ και Νάρκισσος

Το «Παίζοντας με τους μύθους» είναι μια παράσταση που πυροδοτεί την ονειροφαντασία τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων παιδιών.

Παίζοντας με τους Μύθους: Δαίδαλος και Ίκαρος

"Επιλέξαμε την Ελληνική μυθολογία γιατί την θεωρούμε κομμάτι του πολιτισμού μας. Ιστορίες που όλοι, λίγο πολύ, έχουμε ακούσει, διδαχθεί, αφουγκρασθεί. Όμως θέλαμε να τις προσεγγίσουμε με έναν σύγχρονο τρόπο, χωρίς όμως να προσβάλουμε αυτό που πρεσβεύουν. Μας ενδιαφέρει να αφορούν, αυτές οι ιστορίες, και τα παιδιά αυτής της γενιάς. Ποιος είναι ο Νάρκισσος της σημερινής εποχής, κάποιος που ανεβάζει φωτογραφίες στο facebook, που δεν αφήνει το κινητό του, που δεν ακούει κανέναν, παρά μόνο τoν ενδιαφέρουν τα ..like… O Δαίδαλος φτιάχνει κάτι που κανείς δεν πίστευε στην εποχή του, και καταφέρνει να πετάξει για να φύγει από την φυλακή του. Ποια είναι η φυλακή των σημερινών παιδιών και τι είναι αυτό που τα εμποδίζει να « πετάξουν « Ο Ορφέας ξεπερνάει τα όριά του και με σύμμαχο την μουσική του φτάνει ως τον Άδη για την αγάπη της Ευρυδίκης. Τίποτα δεν τον σταματάει, αν και βρίσκει πολλά εμπόδια μπροστά του. Τα παιδιά μας, πόσο εύκολα τα παρατάνε και ποια είναι τα πρότυπα τους; Η τέχνη είναι σύμμαχος τους; Μπορεί να γίνει το "όπλο" τους; Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά, θέτουμε μέσα από αυτή την παράσταση με πολύ χιούμορ και κυρίως διάδραση, αφού τα παιδιά γίνονται μέρος του έργου... Δημήτρης Πλειώνης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία/Κείμενο: Δημήτρης Πλειώνης
Σκηνικά/Κουστούμια: Ελένη Στρούλια
Βοηθός Σκηνογράφου: Ζαίρα Φαληρέα
Κίνηση/Χορογραφία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτους
Πρωτότυπη Μουσική: Μαρίνος Μιχελίδης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θοδωρής Πεγκούσης
Sound Design: Κώστας Μιχόπουλος
Γραφικά: Φώτης Πολίτης
Φωτογραφίες: Σόλωνας Μάλκας

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Κωνσταντίνος Δανίκας
Μαρίνα Πανηγυράκη
Στράτος Σωπίλης
Χριστίνα Δενδρινού
Μαρία Μπρανίδου
Δημήτρης Πλειώνης

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

«Γκριμ & Γκριμ»
τα παραμύθια των παραμυθιών

Πρεμιέρα 02 Οκτωβρίου 2022

και κάθε Κυριακή
11:30π.μ.

Θέατρο Bios
Πειραιώς 84
Γκάζι


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
«Να σου πω μια ιστορία»
του Χόρχε Μπουκάι

Πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου 2022

κάθε Παρασκευή & Σάββατο
9:00μ.μ.

κάθε Κυριακή
7:00μ.μ.

Θέατρο Bios
Πειραιώς 84
Γκάζι


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ