Θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

Το ΤΟΠΙ εκτός από εκείνη την στρογγυλή μπαλίτσα που μας χαρίζει ατελείωτες στιγμές ευτυχίας στα παιδικά μας χρόνια είναι και μια μικρή θεατρική ομάδα στην Αθήνα της Αττικής που επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στο θέατρο για παιδιά που αρέσει και στους γονείς.

Κύριο μέλος και ιδρυτής της, ο Δημήτρης Πλειώνης που πληροί τον ρόλο του σκηνοθέτη και του διασκευαστή ενώ παράλληλα συμμετέχει και ως ηθοποιός στις παραστάσεις. Όλα τα μέλη της ομάδας έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο με σημαντικές παρουσίες στο θέατρο και την τηλεόραση αλλά τους διαπρέπει ένα κοινό χαρακτηριστικό, η αγάπη τους για τα παιδιά και το θέατρο.

Δημήτρης Πλειώνης
Ηθοποιός / Σκηνοθέτης

O Δημήτρης Πλειώνης κατάγεται από την Κύμη Ευβοίας, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΕΜΠΡΟΣ και σπούδασε σκηνοθεσία στην Αμερική, στο Columbia University και το HB Studio της Νέας Υόρκης.
Επίσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές Sport Management στη Φινλανδία.
Συνεργάστηκε στο παιδικό θέατρο με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο στο θέατρο Πόρτα, όπως επίσης με τον Δημήτρη Σεϊτάνη στο θέατρο Ακαδήμεια.
Δημιούργησε τη θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ το 2012 και από τότε κάθε χρόνο σκηνοθετεί παραστάσεις για παιδιά, μικρά και μεγάλα!
Από το 1998 έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με σκηνοθέτες όπως τους Θωμά Μοσχόπουλο, Λίλο Μπάουερ, Ασπασία Κράλλη, Γιώργο Νανούρη, Λάκη Λαζόπουλο, Νάντια Φώσκολου, Φώτη Μακρή, Κοραή Δαμάτη, Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου κ.α.
Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες «Μικρές Εξεγέρσεις», «Η κληρονόμος», «Mute City», «Peppermint», «Μια Υπέροχη Μέρα», «Πάμε για ένα ούζο» κ.α.
Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στις σειρές «Άγριες Μέλισσες», «Μην ψαρώνεις», «Εγκλήματα», «Singles », «Αν μ' Αγαπάς», «Τελευταία Παράσταση» κ.α.
Έχει υπάρξει πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανιονίκης (4ος) στα 110μ. με εμπόδια και στο Δέκαθλο.

Στέλιος Ξανθουδάκης
Ηθοποιός

Ο Στέλιος Ξανθουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Είναι απόφοιτος του Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας και εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γιάννη Κακλέα, Γιώργο Κιμούλη, Anatoli Vasilliev, Robert Sturua, Νίκο Περάκη, Σωτήρη Γκορίτσα, Γιώργο Κορδέλλα, Τάσο Ψαρρά κ.α. Στο παιδικό θέατρο συμμετείχε σε παραστάσεις με τον θίασο του Ηλία Καρελλά και από το 2018 συνεργάζεται με την ομάδα Τόπι.

Γιώργος Σύρμας
Ηθοποιός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Τουρκική Γλώσσα στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας και İstanbul αντίστοιχα, και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Τουρκολογία στο Παν/μιο Κρήτης.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της "Δραματικής Σχολής Αρχή" και στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Νέλλη Καρρά, Σοφία Μαραθάκη, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Θανάση Χαλκιά, Σοφία Πάσχου, Μάριο Παναγιώτου, Ζωή Δρακοπούλου, Κατερίνα Δαμβόγλου, Ρόμπιν Μπιρ και Ακύλλα Καραζήση.

Εύη Καρρά
Ηθοποιός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και θέατρο στις ανώτερες δραματικές σχολές Εμπρός θέατρο-εργαστήριο και Αρχή της Νέλλης Καρρά.

Από το 2014 που αποφοίτησε εργάζεται στο θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Π. Μαντόπουλο, Α. Χατζηχρήστου, Γ. Γιανναράκο κ.α. Το 2015 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στην παιδική παράσταση “Αργοναυτική εκστρατεία” σε διασκευή Γ. Καραχισαρίδη.

Παράλληλα εργάζεται ως ηθοποιός σε adventure room στην Αθήνα, τόσο με ενήλικες όσο και με παιδιά. Με την ομάδα Τόπι και τον σκηνοθέτη Δ. Πλειώνη συνεργάζεται για πρώτη φορά στην παράσταση “Παραμύθια για να σπάτε κέφι” το 2018.

Στέλλα Μαγγανά
Ηθοποιός

Η Στέλλα Μαγγανά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.Είναι απόφοιτη της Δραματικής σχολής του Ωδείου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Στο θέατρο έχει δουλέψει ως ηθοποιός με τους Άντζελα Μπρούσκου, Lynx Theater Group και Νανά Νικολάου (Θίασος 81'). Το 2018 ολοκλήρωσε την πρώτη της συγγραφική και σκηνοθετική δουλειά με τίτλο “8'19”.

Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους Αλέξανδρο Χατζή, Βαγγέλη Ζούγλο, Κωστή Χαραμουντάνη και Shepideh Farsi.

Κωνσταντίνος Δανίκας
Ηθοποιός

Ο Κωνσταντίνος Δανίκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης το 1998 και έκτοτε εργάζεται στο θέατρο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο με σκηνοθέτες όπως ο Κ. Αρβανιτάκης, ο Β. Θεοδωρόπουλος, ο Ν. Καμτσής, ο Β. Νικολαίδης κ.α. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως «Ψυχραιμία» του Ν. Περάκη, «Νήσσος» του Χ. Δήμα, «Νήσσος 2» του Α. Αγγελόπουλου κ.α. Τέλος έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Λούφα και Παραλλαγή», «Όλα στον Αέρα», «L.A.P.D.», «Το Δέκα» κ.α. Έγινε μέλος της ομάδας «Τόπι» το 2013.

Μαρίνα Πανηγυράκη
Ηθοποιός

Εκτός από τις παιδικές παραστάσεις της ομάδας Τόπι έχει εργαστεί ως εμψυχωτής και θεατρικός παιδαγωγός σε άλλες παιδικές ομάδες, αλλά και ειδικές ομάδες παιδιών όπως παιδιών δεύτερης γενιάς και Ρωμά με βάση το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργία παιδικής παράστασης. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει και σε βραδυνές παραστάσεις όπως τα "Ισια δικαιώματα" της Μαρίας Τσιμά, σε σκηνοθεσία της Ε. Γεωργοπούλου στο Voult. Η συνεργασία της με την ομάδα ΤΟΠΙ ξεκίνησε το 2015.

Στράτος Σωπύλης
Ηθοποιός

Ο Στράτος Σωπύλης τελείωσε τη σχόλη του Γιώργου Κιμούλη το 1999 και έκτοτε ασχολείτε κυρίως με το θέατρο. Έχει φοιτήσει στο Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου για 3 χρόνια και παρέμεινε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού άλλα 5. Έχει συμμετάσχει σε περίπου 30 παραστάσεις. Με την ομάδα Τόπι ξεκίνησε να συνεργάζεται για πρώτη φορά το 2016.

Δημοσθένης Φίλιππας
Ηθοποιός

Μαζί μας στην παράσταση:

 • "Αίσωπος-αδελφοί Γκριμ=παιχνίδι" : Ψεύτης βοσκός, Βασιλιάς, Αξιωματικός, Άπληστος, Χελώνα, Βάτραχος-Πρίγκιπας
 • Μαρία Μπρανίδου
  Ηθοποιός

  Μαζί μας στις παραστάσεις:

 • "Αίσωπος-αδελφοί Γκριμ= παιχνίδι" : Λαγός, Κόρη Μυλωνά, Γλώσσα, Αφηγήτρια

 • "Παίζοντας με τους μύθους" : Ευρυδίκη, Ήρα, Διόνυσος, Αφηγητής, Στύγγα, Κέρβερος, Αριάδνη
 • Μαρία Ελισάβετ Πίγκου
  Ηθοποιός

  Η Μαρία Ελισάβετ Πίγκου γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και σπούδασε Ιταλική Φιλολογία και υποκριτική. Από το 2004 έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους σκηνοθέτες Έλενα Τιμπλαλέξη, Θοδωρή Τσαπακίδη, Δανάη Σπηλιώτη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Χάρη Μπόσινα, Στέλιο Κρασανάκη, Άννα Παπαμάρκου, Βίκυ Μαστρογιάννη, Βασιλική Σκευοφύλαξ. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει της σπουδές της στον Τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Μαζί μας στις παραστάσεις "Παίζοντας με τους μύθους" και "Καρυοθραύστης"

  Χατζεϊπίδου Έλλη
  Ηθοποιός

  Χατζεϊπίδου Έλλη.Γεννήθηκε στην Ελασσόνα.Απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών Ναυπλίου καθώς και της Ανωτέρας ιδιωτικής δραματικής σχολής "Αρχή" της Νέλλης Καρρά. Συμμετείχε στην παιδική παράσταση Παίζοντας με τους μύθους (σκην. Δημήτρης Πλειώνης στο θέατρο Στούντιο Μαυρομιχάλη και στο Δηπεθέ Ρούμελης) στο Salem ( σκην. Μάνου Βαβαδάκη στο θέατρο θησείο) στην παράσταση amor est ( σκην. Δέσποινα Σιδηροπούλου στο playground for the arts) στην παιδική παράσταση Πινόκιο (σκην.Βασίλη Μαυρογεωργίου στο θέατρο Ακροπόλ) στην παιδική παράσταση Η Επιστήμη των Χριστουγέννων (σκην. Σαρακατσάνη Γιάννη στον Ελληνικό Κόσμο) στο project1 φόβος (σκην. Σιούτη Γιάννη στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο ελληνικού) στην Καλή Οικογένεια (σκην. Ηλία Βογιατζηδάκη στο θέατρο χώρα.)

  Μαζί μας στην παραστάση: "Παίζοντας με τους μύθους"

  Χριστίνα Δενδρινού
  Ηθοποιός

  Μαζί μας στις παραστάσεις:

 • "Αίσωπος-αδελφοί Γκριμ= Παιχνίδι": Κλέφτης, Χελώνα, Ρουμπελστίνσκιν, Γυναίκα του Ψαρά, Πριγκίπισσα

 • "Παίζοντας με τους μύθους": Κυβέλη, Στύγγα, Νερό, Χάροντας, Φίδι, Ηχώ, Ίκαρος
 • Κωσταντής Μιζάρας
  Ηθοποιός

  Μαζί μας στην παράσταση "Τρομερός χθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας"

  Κωσταντής Μιζάρας (1978). Αποφοίτησε από τη Σχολή υποκριτικής του Διομήδη Φωτιάδη (1999) και έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός και κουκλοπαίχτης, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεατρού και αφήγησης παραμυθιού “φτουξελευτερία” και “M55 projects”. Μέλος της θεατρικής Εταιρείας ΠΟΛΙΣ. Στο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός με τους: Ν.Καυτεράνη, Μ. Τόμπλερ, Δ. Παντελιά, Ν. Καμτσή, Δ. Αδάμη, Γ.Θεοδωσιάδη, Δ. Φωτιάδη, Χριστίνα Χριστοφή, Δημήτρη Πλειώνη, Δημήτρη Τάρλοου, Clemence Weill, Peter Schumann (Bread & Puppet) κ.α. Συνεργάζεται κατά καιρούς με τα κουκλοθέατρα: “Φτερά του Μύθου”, “Καραμπόλα”, “x-saltibagos”, «Πλαγγόνες» κ.α.

  Μαντώ Ψυχουντάκη
  Σκηνογράφος

  Η Μαντώ Ψυχουντάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο. Είναι απόφοιτος του τμήματος αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και σκηνογραφίας - ενδυματολογίας του αθηναϊκού καλλιτεχνικού ομίλου Αθηνών (ΑΚΤΟ) .Από το 2010 έχει εργαστεί ως σκηνογράφος- ενδυματολόγος σε πανω από 30 παραγωγές για το θέατρο, χορό, κινηματογράφο, όπερα κάποιες από τις συνεργασίες που ξεχωρίζει είναι με το Πάρι Μέξη, Δημήτρη Δεγαϊτη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Nigel Lowery, Jay Scheib, και άλλους.

  Μυρτώ Κοσμοπούλου
  Σκηνογράφος

  Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. και του εργαστηρίου κατασκευής θεατρικής μαριονέτας “AYUSAYA”.
  Εργάζεται ως σκηνογράφος, ενδυματολόγος, κουκλοποιός, μασκοποιός και αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές.
  Έχει συνεργαστεί με τους:

  • Νίκο Καραθάνο (Όρνιθες-ειδικές κατασκευές)
  • Θωμά Μοσχόπουλο (Το Μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν – ειδικές κατασκευές)
  • Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο(Ο Βίος του Γαλιλάιου- μάσκες)
  • Default Company (Το παιδι και τα μάγια- μάσκες)
  • Δημοσθένη Φίλιππα (Ο Ντάνυ και η απέραντη μπλε θάλασσα-σκηνογραφία|ενδυματολογία)
  • Χριστίνα Χριστοφή (Κίρκη-σκηνογραφία|ενδυματολογία)
  • Ομάδα Τόπι (Ο Τρομερός Εχθρός-σκηνογραφία|ενδυματολογία) κ.α.

  Δομνίκη Βασιαγεώργη
  Σκηνογράφος

  Γέννημα θρέμμα Νεοσμυρνιώτισσα. Σπούδασε στη σχολή Σταυράκου ενδυματολογία-σκηνογραφία, αφού προηγήθηκαν οι σπουδές της στη σχολή ZER-FAM πάνω στο πατρόν και στο σχέδιο μόδας. Εργάζεται ως ενδυματολόγος απο το 1999 σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε περιοδικά μόδας και διαφημιστικά σποτ.

  Ελένη Στρούλια
  Σκηνογράφος

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας και σκηνογραφία στο Central Saint Martins School of Art & Design στο Λονδίνο.
  Έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος με τους :

  • Α.Αζά
  • Π.Τσινικόρη
  • Θ.Γκόνη
  • Κ.Κουτσολέλο
  • Δ.Τσιάμη
  • Δ.Πλειώνη
  • Γ.Τριανταφύλλη
  • Γ.Ιορδανίδη
  • Κ.Τσιάνο
  • Δ.Σεϊτάνη
  • Λ.Γιούργου
  • Φ.Δεληβοριά
  • Γ.Νανούρη
  • Ε.Σαπουντζή
  • Μ.Κουγιουμτζή κ.α.

  Νάσσος Σωπύλης
  Μουσικός

  Πήρε Δίπλωμα στο Πίανο στην Αθήνα, με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές του στην Αθήνα και στο Λονδίνο με την απόκτηση Bachelor και Master degrees.
  Σαν πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως οι Μίμης Πλέσσας και Γιώργος Χατζηνάσιος, με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η Συμφωνική Ορχήστρατου Δήμου Αθηναίων και με πλήθος Χορωδιών και τραγουδιστών.
  Παράλληλα έχει γράψει μουσική για το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση όπου έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Θωμάς Μοσχόπουλος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Άγγελος Φραντζής, Ελίνα Ψύκου, Μιχάλης Δημητρίου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Σταύρος Καπλανίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πλειώνης και άλλοι.
  Τα έργα του έχουν αποσπάσει Διεθνή Βραβεία όπως το 1ο Βραβείο Σύνθεσης στο London Film Festival.

  Λευτέρης Δασκαλαντωνάκης
  Ηχητικά

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε Mουσική Tεχνολογία και Hχοληψία και συνέχισε τις σπουδές του στο Preston University όπου ολοκλήρωσε την φοίτηση του με ΒΑ of Science in Audio Engineering. Από το 2010 έχει εργαστεί για το θέατρο Νέου Κόσμου, θέατρο Ήβη, θέατρο Πορεία, θέατρο Γκλόρια, θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και studio Μαυρομιχάλη. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες Β.Θεοδωρόπουλο, Β.Μαυρογεωργίου, Δ. Πλειώνη, Δ.Τάρλοου, Ο.Κουροσάβας, Λ.Λαζόπουλο και Γ.Χουβαρδά. Συνεργάστηκε επίσης με αρκετές θεατρικές ομάδες.

  Θοδωρής Πεγκούσης
  Ηχητικά

  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολείται με τη μουσική τα τελευταία 18 χρόνια και με το θέατρο τα τελευταία 10 χρόνια ως φωτιστής και τεχνικός ήχου, ξεκινώντας στο "θέατρο νέων" του Δημήτρη Σειτάνη, ενώ έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 ομάδες θεάτρου και χορού.

  Σόλωνας Μάλκας
  Φωτογράφος

  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Δημόσιο ΙΕΚ και έχει κάνει σεμινάρια πάνω στη φωτογραφία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι φωτογράφος στην emfasis foundation και εκτός απο παραστάσεις και εκδηλώσεις, ασχολείται με την καλλιτεχνική αρχιτεκτονική φωτογραφία.

  Γιώργος Κοκονός
  Φωτογράφος

  O Γιώργος Κοκονός γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας. Έχει τελειώσει το ΤΕΦΑΑ Αθήνας και είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από το 1994, γυμναστής, προπονητής και ερασιτέχνης δρομέας. Ασχολείται περίπου τριάντα χρόνια με τη φωτογραφία και ειδικότερα με τη φωτογράφιση θεατρικών και χορευτικών παραστάσεων και συναυλιών. Έχει συνεργαστεί με θεατρικές και χορευτικές ομάδες, με μουσικούς και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας.

  Φώτης Πολίτης
  Γραφίστας

  Εικονογράφος-σχεδιαστής με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στη σχολή Βακαλό. Δραστηριοποιείτε τα τελευταία 17 χρόνια κυρίως στο χώρο της διαφήμισης με πελάτες όπως Cosmote, Audi, Coca Cola, Fanta, Kraft, Nestle, Johnson&Johnson, Lucozade, Illy, HSBC, Nivea, BP, Sprite, VW, Knorr, Disney, Pizza Hut, Toyota, Kellogg’s, Opel, Dewar’s, L’Oreal και Vodafone. Στο παρελθόν επίσης διατέλεσε in-house εικονογράφος της TBWA Athens. Την πενταετία 2007-2016 έζησε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με το θέατρο La Mamma, τα Standard Hotels, τη Vogue Italia και άλλους. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας Radiojar, μιας διαδικτυακής ραδιοφωνικής εφαρμογής που υπήρξε ένα από τα πρώτα επιτυχημένα ελληνικά startups. Περιοδικά έχει εμπλακεί και στο σχεδιασμό άλλων εφαρμογών όπως The City Game και Appsterdam. Λατρεύει Σοπέν και ΠΑΟΚ.

  Μαρία Βουβούση
  Θεατρολόγος

  Η Βουβούση Μαρία είναι νηπιαγωγός. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Open University της Αγγλίας (MA of Arts in Education ). Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Θεατρικές Σπουδές (Υποκριτική και Σκηνοθεσία). Έχει συμμετάσχει σε ετήσια σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Δράματος σε συνεργασία με το University Of Central England και Trinity College of Dublin. Συνεργάστηκε με το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Θεάτρου Νέων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» οργανώνοντας θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Συνεργάζεται με τον καλλιτεχνικό χώρο «Το Πολύτεχνο» εμψυχώνοτας θεατρικά εργαστήρια ενηλίκων. Έχει παρουσιάσει σαν εισηγήτρια και εμψυχώτρια σχεδιασμούς Εκπαιδευτικού Δράματος σε συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια, ημερίδες Εκπαιδευτικών καθώς και στις συνδιασκέψεις του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Συμμετείχε στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής της Συγγραφικής Λέσχης Πετρούπολης. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό για γονείς mamakid. Γράφει παραμύθια, ποίηση, θεατρικά έργα και ασχολείται με το σύγχρονο χορό.

   

  Κύρια Χαρακτηριστικά

  Αυτό που διακρίνει την θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ είναι η προσέγγισή τους στον μικρό θεατή. Τον μεταχειρίζονται με σεβασμό σαν μεγάλο και τον αφήνουν να χρησιμοποιήσει τις μεγαλύτερες του ικανότητες για να δώσει ο καθένας την δική του πινελιά στο έργο που παρουσιάζεται. Αυτό το καταφέρνει πολύ αποτελεσματικά η ομάδα με την έξυπνη χρήση της γλώσσας, την καλά μελετημένη διαδραστικότητα με το κοινό αλλά και μέσω του λιτού σκηνικού που προσπαθεί να καθοδηγήσει την φαντασία του ακροατή και όχι να την εγκλωβίσει.

  Δεν στηριζόμαστε στο σκηνικό αλλά βασιζόμαστε στην φαντασία του παιδιού να φανταστεί αυτό που θέλουμε να του δείξουμε και να το πάει ακόμα πιο μακριά.
  Θέλουμε να φεύγουν τα παιδιά και να έχουν ταρακουνηθεί, θέλουμε να μιλήσουν μετά με τους γονείς για αυτά που είδαν. Δημήτρης Πλειώνης

  Από το σχήμα δεν λείπουν οι προσεκτικά επιλεγμένες ιστορίες που εκτός από την ψυχαγωγία προσπαθούν να προσφέρουν σημαντικά μηνύματα στους μικρούς τους φίλους που θα τους φανούν χρήσιμα στην υπόλοιπή τους ζωή.

  Το όνειρο του Δημήτρη Πλειώνη και της ομάδας του είναι μέσω του ΤΟΠΙ, να προσφέρουν το χαμόγελο και την χαρά σε όσο περισσότερα παιδιά μπορούν. Σας περιμένουν!

  ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

  Αίσωπος φτου & βγαίνω

  Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου 2023

  και κάθε Κυριακή
  11:30π.μ.

  Θέατρο Bios
  Πειραιώς 84
  Γκάζι


  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  «Να σου πω μια ιστορία»
  του Χόρχε Μπουκάι

  Πρεμιέρα 13 Οκτωβρίου 2023

  κάθε Παρασκευή & Σάββατο
  9:00μ.μ.

  κάθε Κυριακή
  7:00μ.μ.

  Θέατρο Bios
  Πειραιώς 84
  Γκάζι


  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ