Η θεατρική ομάδα Τόπι βάζει στην βαλίτσα της πολύ κέφι, ενέργεια, φαντασία και αγάπη κι έρχεται στο σχολείο, στο χώρο των παιδιών, να σας παρουσιάσει τις παραστάσεις της. Παρακάτω θα βρείτε ύλη για δασκάλους, ζωγραφιές και σχόλια μαθητών που παρακολούθησαν τις θεατρικές μας παραστάσεις:

 • Ο Τρομερός Εχθρός & ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας
  Ύλη για δασκάλους
 • "Πετυχαίνουμε μόνο οταν πιστεύουμε στον εαυτό μας" Νικόλας για τον Αλυσοδεμένο Ελέφαντα
  "Δεν πρέπει να σταματάμε την προσπάθεια" Ευήνα για τον Αλυσοδεμένο Ελέφαντα
  "Κάτι που ήταν δύσκολο παλιότερα, τωρα μπορεί να το καταφέρουμε" Όλια για τον Αλυσοδεμένο Ελέφαντα
  "Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας στερεί την ελευθερία μας" Αλέξανδρος για τον Αλυσοδεμένο Ελέφαντα
  "Να αγαπάμε τους άλλους" Χρήστος για τον Τρομερό Εχθρό
  "Να μην βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε τους άλλους" Γαβριήλ για τον Τρομερό Εχθρό
  "Η φιλία είναι σπουδαίο δώρο στην ζωή" Δήμητρα για τον Τρομερό Εχθρό
  "Με την συνεργασία καταφέρνουμε περισσότερα" Φίλιππος για τον Τρομερό Εχθρό
  "Το να προσφέρουμε την βοήθειά μας προσφέρει χαρά πρώτα σε εμάς" Δημήτρης Λ. για τον Τρομερό Εχθρό
  "Να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να αλλάζουμε την συμπεριφορά μας" Γιώργος για τον Τρομερό Εχθρό
 • Παίζοντας με τους μύθους
  Ύλη για δασκάλους
Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

Το Παιδικό Θέατρο σαν Μέσο Εκπαίδευσης

Η θεατρική παράσταση για σχολεία, εκτός από ένα θέαμα και έναν τρόπο διασκέδασης για τα παιδιά, αποτελεί έναν τρόπο παιδείας και μία πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσουμε, να παίξουμε, να γοητευτούμε με όλα εκείνα τα σπουδαία πράγματα που απλόχερα προσφέρει το θέατρο στους μαθητές μας.

Το παιδικό θέατρο και οι θεατρικές παραστάσεις μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά εργαλεία ως μέσα εκπαίδευσης ακόμη και σε συγκεκριμένα μαθήματα του σχολείου αλλά και εναύσματα που ενδεχομένως να αναπτερώσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για μάθηση.

Μάλιστα, με λίγη φαντασία, μπορούμε να συνδυάσουμε κάποια μαθήματα του σχολείου με το περιεχόμενο της παράστασης που παρακολούθησαν οι μαθητές και να έχουμε ένα ευχάριστο και δημιουργικό αποτέλεσμα.

Ζωγραφική & Χειροτεχνία

Οι μαθητές δημιουργούν μια ομαδική ζωγραφιά ή χειροτεχνία ενός τσίρκου ή κάποιου άλλου θέματος της παράστασης, βάζοντας ο καθένας το κομμάτι του.

Θέατρο - Μουσική

Παίζουν όλα εκείνα τα ωραία θεατρικά παιχνίδια που μας μεταμορφώνουν σε βασιλιά, σε μάγο, στο μικρό κορίτσι, σε κλόουν που χάνει το καπέλο του, σε ζογκλέρ, ακροβάτες, τίγρεις, κτλ., τραγουδώντας όλοι μαζί τα τραγούδια της παράστασης ή απλώς το ρεφρέν.

Οι δάσκαλοι μπορούν να αποκτήσουν ενεργό ρόλο υποδυόμενοι τον ελέφαντα της παράστασης και δίνεται ο λόγος στα παιδιά να ανακρίνουν τον δάσκαλο τον ελέφαντα για τη ζωή του στο τσίρκο.

Μαθηματικά

Παραμένοντας στο ρόλο του ελέφαντα ο δάσκαλος έχει την ευκαιρία να προτρέψει τα παιδιά να πείσουν τον ελέφαντα να λυθεί με κάθε μέσο, παίζοντας για παράδειγμα με τις αντιθέσεις… μικρός ή μεγάλος , ψέμα ή αλήθεια… με τον όγκο κτλ. Είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε μαθηματικά!

Σκέφτομαι και Γράφω

Όλοι οι μαθητές μπορούν να γράψουν το ημερολόγιο του ελέφαντα με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να λευτερωθεί; Ποιες θα είναι οι συνέπειες;

Συχνές Ερωτήσεις

 • Πότε παίζονται οι παραστάσεις για σχολεία;
 • Οι εκπαιδευτικές και παιδικές παραστάσεις για σχολεία είναι διαθέσιμες όλες τις καθημερινές, κατά το ωράριο της λειτουργίας του σχολείου, είτε στο χώρο του σχολείου είτε στο χώρο του θεάτρου μας. Κατόπιν συνεννόησης, οι παραστάσεις μπορούν να διεξαχθούν και σε διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικούς χώρους.

 • Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται;
 • Οι παραστάσεις μας απευθύνονται σε σχολικές τάξεις νηπιαγωγείου και δημοτικού.

 • Μετά την παράσταση, τί μπορούμε να κάνουμε;
 • Μετά την παράσταση και αφού οι μαθητές επιστρέψουν στις τάξεις τους η απόλαυση μεταπλάθεται και η διαδραστικότητα της παράστασης μεταφέρεται και εντός της τάξης. Στους συνδέσμους ΥΛΗ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ μπορείτε να βρείτε ιδέες που ξεπροβάλλουν και μπορούν να συνάδουν με μαθήματα του σχολείου και να γίνουν πράξη.

Σχόλια Δασκάλων για τις Παραστάσεις μας

Θυμάμαι παιδί που έβγαινα στη γειτονιά για παιχνίδι και οι ομάδες είχαν ήδη δημιουργηθεί κι εγώ καθόμουν σε μια γωνιά και περιμενα μέχρι που το "τόπι "κυλούσε στα πόδια μου κι όλα άρχιζαν ξανά.
Κάπως έτσι γνώρισα τη θεατρική ομάδα Τόπι και τον Δημήτρη Πλειώνη.
Τυχαία, μα η τύχη φέρθηκε γενναιόδωρα. Θέατρο ευφάνταστο, δημιουργικό, διαδραστικό που αγαπά και σέβεται το παιδί, εμπλέκει τους ενήλικες και δημιουργεί μια σχέση σχεδόν μαγική.
Η ομάδα διασκευάζει μύθους, κλασικά ή σύγχρονα παραμύθια χωρίς περιττά στολίδια, διδακτισμούς και ευκολίες αλλά λιτά, δωρικά, απέριττο, με κείμενο και σκηνοθεσία που στοχεύουν στο νου και στην καρδιά των θεατών.
Όλοι μαζί φτιάχνουν παραστάσεις για παιδιά, σαν παιδιά και οι ίδιοι, με βλέμμα αθώο, άδολο.
Δεν καμώνονται. Υποδύονται και μεταφέρουν εικόνες, εμπειρίες, σπουδές, ψυχαγωγούν, ποιούν μέσα στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Το "τόπι" κύλησε και συνεχίζει να κυλάει.
Κάθε φορά που ανηφοριζω προς το θέατρο για να δω μια καινούρια παρασταση των παιδιών (της ομαδας), δεν αναρωτιέμαι (δεν ξέρω αν αναρωτήθηκα και ποτέ), είμαι σίγουρος πως η Κυριακή μου θα είναι διαφορετική. Θα είναι μαγική, σαν παράσταση θεάτρου...
Μιχάλης Καφετζόπουλος,
Λεόντειος σχολή
Την παράσταση "Ο Τρομερός Εχθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας" παρουσίασε στο σχολείο μας για όλα τα παιδιά, η θεατρική ομάδα "Τόπι".
Η παράσταση με τον διαδραστικό της χαρακτήρα, το χιούμορ και την απρόβλεπτη εξέλιξη της πλοκής, ενθουσίασε τους/τις μαθητές/τριές μας.
Οι εξαίρετοι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας κατάφεραν με την αμεσότητά τους να περάσουν τα μηνύματα του έργου, που άγγιξαν και προβλημάτισαν τα παιδιά.
Στα πρόσωπά τους ζωγραφίζονταν καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης έντονα συναισθήματα. Η ευφάνταστη και γρήγορη εναλλαγή των σκηνών κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών μέχρι το τέλος.
Δυνατά γέλια και χειροκροτήματα ξεσήκωσαν το σχολείο μας εκείνη τη μέρα!
Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να παρακολουθήσουμε την παράστασή σας!
Άννα Καραγιάννη,
Δ/ντρια,
2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκη
Κάθε Σεπτέμβριο φροντίζω να προγραμματίζω τις επισκέψεις της σχολικής χρονιάς για τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο που εργάζομαι. Οι θεατρικές παραστάσεις που θα δουν τα παιδιά επιλέγονται με πολύ μεγάλη προσοχή. Βασικά κριτήρια, η θεματολογία, ο τρόπος που η κάθε ομάδα προσεγγίζει το θέμα αλλά και το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα παιδιά.
Πριν από λίγα χρόνια γνώρισα την θεατρική ομάδα Τόπι. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως ο Δημήτρης Πλειώνης καθώς και όλοι οι ηθοποιοί που απαρτίζουν την ομάδα καλύπτουν απόλυτα τις απαιτήσεις μου. Η θεματολογία των παραστάσεων έχει πάντα να προσφέρει ένα σπουδαίο νόημα ενώ τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη γνωριμία με μύθους, χαρακτήρες και σπουδαίους συγγραφείς με έναν εξαιρετικά έξυπνο και παιγνιώδη τρόπο. Έτσι η ομάδα καλύπτει έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να παρακολουθούν θέατρο.
Όμως το θέατρο πρέπει να προσφέρει διασκέδαση και χαρά. Κάτι που πετυχαίνει απόλυτα η ομάδα Τόπι αφού όλες οι παραστάσεις έχουν έξυπνο χιούμορ και ποτέ δεν προσβάλλει την αισθητική και τη νοημοσύνη των παιδιών.
Σύντομα διαπίστωσα με χαρά πως τα παιδιά αυτά, εκτός από το ταλέντο που τα διακρίνει, κοιτούν τους μικρούς θεατές με σεβασμό και αγάπη και για αυτό η θεατρική ομάδα Τόπι αποτελεί πλέον έναν μόνιμο συνεργάτη του σχολείου μας.
Μηλαίτη Μαρία,
Καθηγήτρια Θεατρικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής

Ειδικές Τιμές για Σχολεία και Ομάδες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πρόσκληση για να παρακολουθήσετε την παράσταση ή εάν επιθυμείτε να κλείσετε παράσταση για το σχολείο σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα που βρίσκεται στη σελίδα Επικοινωνία

κος. Πλειώνης: 6974-392-387, 210-8660-397